Внесохме в деловодството на НС промени в правилника на парламента,

...
 Внесохме в деловодството на НС промени в правилника на парламента,
Коментари Харесай

Левицата внесе предложение за намаляване на заплатите на депутатите

  " Внесохме в деловодството на Народно събрание промени в правилника на Народното събрание, с което желаеме понижаваме заплатите на депутатите от сегашните 3540 лева на 2976 лева Това е размерът на трудовото заплащане, с която е завършил предходният парламент ". Това разгласи през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти. Тя изясни, че с промените заплатата на народните представители ще бъде закрепена сума, която няма да се усилва до края на 44-то Народно събрание, колкото и да пораства междинната работна заплата. Предложението ни ще се отрази на още 19 органи, които са политическият и административният хайлайф в страната, чието възнаграждение зависи от това на депутатите, акцентира Нинова.
" Знаем, че ще има тежка опозиция против това и ще ни изкарат по-черни от дявола. Готови сме за този укор, само че имаме един въпрос, на който съперниците ни би трябвало да отговорят. Кой различен в страната, с изключение на политическият и административният хайлайф получава автоматизирано всяко тримесечие нарастване на заплатата? ", попита Нинова. Става въпрос за правдивост и за равни права и благоприятни условия, разяснява тя.
От Българска социалистическа партия оферират още депутатите да почиват единствено на публично оповестените в страната празници, както всички българи и лятна почивка. По думите на Нинова Конституцията и законите на страната подсигуряват равни права. С какво другите работещи българи са разнообразни, че би трябвало да почиват единствено на публични празници, а ние би трябвало да почиваме по 75-80 дни за един и същи труд, за едно и също работно време?, продължи с въпросите водачът на Българска социалистическа партия. Нинова е безапелационна, че не е заслужено и законно някой да се труди по 8 часа и да получава 600 лева, а депутатите да работят по 5 часа и да получават 3500 лева. 
По мотив декларация на ГЕРБ, че някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков е оповестил в предходния парламент сходни ограничения на популизъм, Нинова означи: " Казвам се Корнелия Нинова, а не Михаил Миков и организирам политиката на новото управление на Българска социалистическа партия ".
От ГЕРБ оправдаха опасенията на Нинова и обявиха, че няма да поддържат предлагането на Българска социалистическа партия заплатите и привилегиите на депутатите да бъдат понижени. По-добре депутатите да получават заплата от страната, в сравнение с да станат хрантутници на избрани стопански кръгове, съобщи Цветан Цветанов. Той се похвали, че като депутат не се е възползвал от привилегии и че всяка събота и неделя пътува из страната.



Българска социалистическа партия желае правдивост и за равни права и благоприятни условия, безапелационна е Корнелия Нинова
фотография Емилия Костадинова

 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР